ΘΕΑΤΡΟ

«Αρτώ/Βαν Γκόγκ» με τον Gene Gillette

GENE GILLETTE

Ο εξαιρετικός ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ Gene Gillette έρχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά για να ερμηνεύσει τον μονόλογο «Αρτώ/Βαν Γκόγκ» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Από 1η έως 19 Οκτωβρίου, καθημερινά Τετάρτη με Κυριακή στις 20.00, στο Θέατρο Σημείο. Μόνο για 15 παραστάσεις.

Η Ιόλη Ανδρεάδη και o Άρης Ασπρούλης εμπνέονται από το συγκλονιστικό δοκίμιο του Αντονέν Αρτώ «Βαν Γκογκ: ο αυτόχειρας της κοινωνίας» και δημιουργούν το νέο θεατρικό έργο «Αρτώ / Βαν Γκογκ», προσκαλώντας τον σπουδαίο ηθοποιό στη χώρα μας από τη Νέα Υόρκη, για να ερμηνεύσει τον θρυλικό διανοητή.

GENE GILLETTE

Τα έργο «Αρτώ / Βαν Γκοκγ» κυκλοφορεί σε δίγλωσση εκδοχή (ελληνικά και αγγλικά) από την Κάπα Εκδοτική.  

Γράφτηκε το 2015 και αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας των θεατρικών έργων –Οικογένεια Τσέντσι (2015), Κόκκαλο (2022)– που δημιούργησαν η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Άρης Ασπρούλης με αφορμή τη ζωή και το έργο του ρηξικέλευθου και πρωτοπόρου καλλιτέχνη και διανοητή του 20ού αιώνα Αντονέν Αρτώ.

Ιδιαιτέρα γνωστός και αγαπητός παγκοσμίως από τις συχνές εμφανίσεις του σε δημοφιλείς σειρές του NETFLIX, της DISNEY+ και των δικτύων NBC και CBS όπως «Law & Order», «The Blacklist», «Punisher», «Madam Secretary» και πολλές άλλες, ο σταρ του Μπρόντγουεϊ Gene Gillette καταφθάνει στην Αθήνα, έχοντας διανύσει μια από τις πιο πετυχημένες σεζόν της καριέρας του συμπρωταγωνιστώντας στο πλευρό του Ντένζελ Ουάσινγκτον και του Τζέικ Τζίλενχαλ στον πολυσυζητημένο «Οθέλλο».

Μην το χάσετε!

Το Κείμενο/Βιβλίο

35_artaud_EL

ΑΡΤΩ / ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ | ΙΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ & ΑΡΗΣ ΑΣΠΡΟΥΛΗΣ

Το βιβλίο είναι δίγλωσσο (σε ελληνική και αγγλική γλώσσα).

Βρισκόμαστε στο Παρίσι, το 1947. O Αντονέν Αρτώ εμφανίζεται σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο. Η διάλεξη που πρόκειται να πραγματοποιήσει έχει τίτλο «Βαν Γκογκ, ο αυτόχειρας της κοινωνίας». Όλη η καλή κοινωνία του Παρισιού έχει κατακλύσει τον χώρο για να τον ακούσει. Ο Αρτώ υπερασπίζεται με πάθος μια ιδέα: η αυτοκτονία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ είχε τους εκτελεστές της.

Στο θεατρικό αυτό έργο ο Αρτώ κρύβεται πίσω από ένα προσωπείο για να μιλήσει για τον εαυτό του. Είναι το προσωπείο του Βαν Γκογκ, τον οποίο ούτως ή άλλως ο Αρτώ θαύμαζε πολύ και ταυτιζόταν μαζί του. Αυτό το στοιχείο, το ότι ο ήρωας φανερώνει σταδιακά επί σκηνής τον εαυτό του εκπροσωπώντας συνεχώς κάποιον άλλον και ποτέ μιλώντας για τον ίδιο, αποτελεί το βασικό δραματουργικό σχήμα του έργου.

Το έργο Αρτώ / Βαν Γκογκ γράφτηκε το 2015 και αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας των θεατρικών έργων –Οικογένεια Τσέντσι (2015), Κόκκαλο (2022)– που δημιούργησαν η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Άρης Ασπρούλης με αφορμή τη ζωή και το έργο του ρηξικέλευθου και πρωτοπόρου καλλιτέχνη και διανοητή του 20ού αιώνα Αντονέν Αρτώ, και κυκλοφορούν από την Κάπα Εκδοτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *